RECEPT ZA POSNI SLATKI KUPUS: Spremite ga na ovaj način i ukus će vas oduševiti (VIDEO)

Isidora Čolaković

12. 04. 2024. 000000 12:00

Foto: Privatna arhiva

Iz bakine kuhinje nam stiže ideja za današnji ručak.

Posni slatki kupus - sastojci:

1 glavica mladog kupusa
2 struka crnog i 2 belog luka
2 veće šargarepe
1 paprika
1 koren celer
1 paradajz
50 ml kuvanog paradajza
2 krompira na kockice
1 ljuta sveža paprika


Vodena zaprška 

1 kašika kukuruznog brašna
1 ksičica ljutenice iz tegle ili ajvara
1 kašika suvog začina
1 kašičica slatke mlevene paprike
ulje

Posni slatki kupus - priprema:

Na ulju ispržiti seckan luk, papriku, šargarepu i celer. 

Kupus iseći na krupne kocke, pa ubaciti na izdinstano povrće. 

Dodati kockice krompira i ljutu svežu papriku. Sipati pola šerpe vode poklopiti i kuvati na tiho 25-30 minuta.  Pred kraj naseći paradajz i kuvan paradajz

U manju činiju staviti kukuruzni skrob, dodati ajvar ili ljutenicu, slatku mlevenu papriku, suvi začin  i malo vode. Izjednačiti, pa sipati u kupus sa strane i malo varjačom podiči kupus da vodena zaprška padne na dno. 

Kuvati na tiho 2, 3 minuta. Dodati seckan peršun. Vrhunsko jelo, uživajte!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU