SARME SUZANE MANČIĆ JOŠ NISTE PROBALI? Recept joj je ostavila majka, a ovo je tajna savršenog ukusa

Kristina Lalić-Spirković

11. 04. 2024. 000000 14:30

Foto: Novosti arhiva/shutterstock

Kulinarske tajne prenela joj je mama Vera, poreklom Mađarica. Prenosimo vam njen recept, za sarme od kiselog kupusa. Voditeljka smatra da je tajna dobre sarme dobar odnos pirinča i mesa, koje mora da bude mešano, juneće i svinjsko, sa dosta bibera.

 

Potrebno je:

  • 600 g mlevenog mesa
  • 100 g pirinča
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 glavice kiselog kupusa
  • beli luk
  • šargarepa
  • paradajz

Priprema

Dve glavice crnog luka propržite na masti. Dodajte 600 grama mlevenog mesa i beli luk. Može da da se narenda i jedna šargarepa, a kad to bude gotovo, dodajte pirinač i počnite da ih zavijate. Kad se poređaju u šerpu, dodajte vodu. U šerpu može da se stavi i ceo paradajz ili paprika. Stavite na laganu vatru, da se kuvaju bar tri sata. Na kraju ih zapecite u rerni, pokrivene preostalim listovima kupusa.

(SD)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU