POSNE KROFNE OSVOJILE SVET: LJudi se oduševili kako se sprema ova izvrsna poslastica (RECEPT)

Kristina Lalić-Spirković

06. 04. 2024. 000000 22:00

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 40 grama sirovog kvasca
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašika brašna (zbog aktiviranja kivasca)
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 100 ml ulja
  • 300 ml mlake vode
  • 200 ml kisele vode
  • korica od limuna
  • 1 kg brašna
  • 1 kašičica soli
  •  

Priprema:

Rastopite kvasac sa dve kašike šećera u mlakoj vodi i dodajte jednu kašiku brašna. Zatim kada se kvasac aktivira dodajte mu ulje, kiselu vodu, koricu limuna, a potom i brašno. Umesite testo u koje ste dodali i kašičicu soli. Ostavite da nadođe testo oko pola sata. Zatim ga razvucite na radnoj površini, isecite krofnice sa čašom i ostavite ih na pultu da odstoje oko 15 minuta pre nego što počnete da ih pržite u ulju.

Pospite ih šećerom u prahu.

(Kurir)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU