RIŽOTO SA PEČURKAMA I BILJNIM KAČKAVALJEM Držaće vas dugo sitim, a svi će vam tražiti recept
Ukoliko volite pirinač ova ideja za ručak će vam se svideti.
Potrebno je
500 g šampinjona
300 g pirinča
200 g biljnog kačkavalja
150 g crvenog luka
1 dl ulja
1 dl belog vina
malo soli
1 kašika suvog biljnog začina
1 kašičica mlevenog bibera
peršunov list
Priprema
Iseckajte sitno crni luk, pa ga ga malo propržite na ulju, nalijte vino i dinstajte. Kad provri, dodajte sečene pečurke i dinstajte dok ne postanu mekane. Posolite, pobiberite, dodajte mešavinu začina i sklonite sa ringle. U šerpu sipajte dve litre vode i u nju dodate kocku za supu. Kada voda prokuva, dodajte pirinač. Od momenta kad prokuva pirinač kuvajte 15 minuta na umerenoj temperaturi, uz povremeno lagano mešanje. Zatim skinite sa vatre, poklopite i ostavite tri minuta. Ocedite na cediljki dva minuta, pa pečurkama dodajte pola pirinča preko njega pola narendanog biljnog kačkavalja, pa drugu polovinu pirinča i kačkavalja. Lagano promešajte sve. Na kraju, pospite rendanim biljnim kačkavaljem i usitnjenim peršunom.