SJAJNO JELO U KOME ĆE SVI UŽIVATI: Posna sarma sa suvim grožđem
24. 03. 2024. 000000 14:20
Sastojci:
- 600 g slatkog kupusa, 60 g crnog luka
- 120 g pirinča
- biber
- so
- 60 g suvog grožđa
- limun
- sirće
- lovorov list
- ulje
Priprema:
Blanširati kupus u slanoj kipućoj vodi sa dodatkom bibera, lovorovog lista, sirćeta i ulja. Izvaditi i ocediti. Na ulju propržiti sitno seckan luk, pa dodati prethodno skuvan pirinač.
Začiniti po ukusu i umešati suvo grožđe, koje ste prethodno natopili u vodi da omekša.
Pripremljenu smesu stavljati na list kupusa, oblikovati sarme, ređati u šerpu i sipati vode da sarma ogrezne, u vodu dodati par kriški limuna, pa kuvati koliko je potrebno da se pirinač skuva.
Kuvanu sarmu zapeći u zagrejanoj rerni poslužiti toplo, preliveno saftom u kojem se jelo kuvalo.
Prijatno!
(Alo)
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU