Posni kolač sa orasima: Poslastica za sve koji poste na vodi

Kristina LJubisavljević

21. 03. 2024. 000000 10:30

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 400 ml kisele vode
  • 100 g suvog grožđa
  • 12 kašika šećera
  • 14 kašika brašna
  • 5 kašika griza
  • 1 cimet 
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 8 kašika mlevenih oraha
  • 4 kašika pekmeza po želji

Premaz:

  • pekmez po izboru
  •  mleven i seckan orah

Priprema:

U sud sipati kiselu vodu, dodati suvo grožđe, šećer i izmešati. 

Dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom i izjednačiti.

Ubaciti griz, cimet, mlevene orahe i pekmez. Sve polako izmešati dobro i sipati u pleh 22 cm obložen pek papirom.

Peći na 200 stepeni C 50-60 minuta.

Pečen kolač premazati džemom od kajsija i posuti seckanim orasima ili lešnicima. Seći potpuno ohladjen. Prijatno!

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU