POSNI ČVARCI NE ZAOSTAJU ZA "ORIGINALOM": Prave se vrlo lako i izuzetno su ukusni (RECEPT)

Kristina Lalić-Spirković

18. 03. 2024. 000000 15:10

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 100 g soje u komadićima
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica dimljene začinske paprike
  • 2 lovorova lista
  • voda
  • ulje za prženje                                                                                                                                     

Priprema:

Sipajte vodu u šerpu, stavite dimljenu papriku, lovorov list i so. Kada smesa proključa, dodajte sojine komadiće i kuvajte 10 minuta.

Posle tog vremena procedite komadiće i ostavite nekoliko sati u cediljci kako bi izašao sav višak tečnosti.

Ulje zagrejte u tiganju i na srednjoj vatri pržite oceđene komadiće soje oko 20 minuta. Povremeno promešajte i regulišite temperaturu, ali ne postoji velika bojazan da će izgoreti.

Pržene čvarke izvadite na ubrus kako bi se ocedio eventualni višak ulja, dodajte još soli prema svom ukusu i uživajte.         

(Trpeza)     

 

BONUS VIDEO: