Bataci u sosu od luka i pavlake: Gurmanski nedeljni ručak (VIDEO)
17. 03. 2024. 000000 13:40
Potrebno je:
Sos:
- 2 veće glavice crnog luka
- 4 čena belog luka
- 1 paprika
- slatka paprika
- đumbir
- kari
- 200 g kisele pavlake
- 1 kašičica ljutenice
- suvi začin
- ulje
Meso:
- 600 g bataka, pilećih
- soli
- biibera
- slatke paprike
- ulja
Priprema:
Piletinu posoliti, dodati biber, papriku i sve izmešati. U tiganj staviti ulja, pa pržiti batake i dodavati po malo vode dok ne omekne, pa ih zapeći.
U šerpu sipati ulja, pa ubaciti seckan luk, papriku i pržiti. Dodati beli luk, začin, alevu papriku, kari, đumbir i na kraju kiselu pavlaku. Sos možete ostaviti ovako ili kao izblendati štapom da bude pravi sos.
Predlog:
Napravite krompir pire, pa ga stavite na sredinu većeg tanjira i izdubite kašikom, pa u sredunu stavite sos, a okolo poređajte zapečene batake. Služite uz salatu.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU