Kako skuvati KAČAMAK NA STARINSKI NAČIN:Tradicionalni recept koji je nedostajao vašoj kuhinji
10. 03. 2024. 000000 12:30
Potrebno je:
- 350-400 ml vode
- soli
- 1 lonče od 300 gr brašna
- 50 gr suve slanine
- 3 kašike sitnijih čvaraka
- 2 kašike kisele pavlake ili kajmaka
- 50 gr sira
- po želji kiselo mleko
Priprema:
Staviti u šerpu vodu posoliti, pa kad provri polako dodavati brašno i mešati na tihoj vatri. Kačamak peći oko 4-5 minuta.
U činiju staviti kajmak ili pavlaku pa rasporediti po dnu. U tiganju ispržiti seckanu slaninu.
Kad se slanina isprži da bude rež dodati čvarke da se ugreju i skloniti. Preko pavlake hvatati varjačom kačamak i viljuškom skidati manje komade kačamača.
Polako rasporediti prženu slaninu i čvarke. Preko rasporediti izmrvljen sir može malo i kiselog mleka. Ko mu može odoliti voda curi na usta preukusno.
Prijatno!!!
BONUS VIDEO: