Kako skuvati KAČAMAK NA STARINSKI NAČIN:Tradicionalni recept koji je nedostajao vašoj kuhinji

Kristina Lalić-Spirković

10. 03. 2024. 000000 12:30

Foto: Printskrin/Youtube

Potrebno je:

  • 350-400 ml vode
  • soli
  • 1 lonče od 300 gr brašna
  • 50 gr suve slanine
  • 3 kašike sitnijih čvaraka
  • 2 kašike kisele pavlake ili kajmaka
  • 50 gr sira
  • po želji kiselo mleko

Priprema:
Staviti u šerpu vodu posoliti, pa kad provri polako dodavati brašno i  mešati na tihoj vatri. Kačamak peći oko 4-5 minuta. 

U činiju staviti kajmak ili pavlaku pa rasporediti  po dnu. U tiganju ispržiti seckanu slaninu. 
Kad se slanina isprži da bude rež dodati čvarke da se ugreju i skloniti. Preko pavlake hvatati varjačom kačamak i viljuškom skidati manje komade kačamača.

Polako rasporediti prženu slaninu i čvarke. Preko rasporediti izmrvljen sir može malo i kiselog mleka. Ko mu može odoliti voda curi na usta preukusno.

Prijatno!!!

 

BONUS VIDEO: