Zbog čega ne treba ispirati pastu nakon kuvanja? Uobičajena greška
Postoji razlog zašto ne treba da ispirate pastu nakon kuvanja, i to je uobičajena greška u kod osoba koje kuvaju. Savet je i ne bacajte vodu u kojoj se kuvala testenina, čisto je blago.
Postoji nekoliko razloga zašto testeninu ne treba prati.
Površina makarona sadrži skrob, koji im pomaže da se bolje kombinuju sa sosom. Ako operete testeninu, veći deo sosa će samo oticati sa njih, a jelo će biti suvo i bez ukusa. Italijani, poznati po svojoj ljubavi prema testenini i sposobnosti da je kuvaju, ne peru testeninu. To je zbog činjenice da koriste testeninu od durum pšenice, koja sadrži minimum skroba.
Međutim, postoje izuzeci.
Ispiranje testenine je opravdano, kada je u pitanju jefitnijij proizvod. Činjenica je da testenina od meke pšenice sadrži više skroba, pa je bolje da je operete da se ne lepi. Takođe, ako nećete odmah da jedete testeninu, već planirate da je čuvate u frižideru, možete oprati proizvode.
Visokokvalitetna testenina od durum pšenice ne treba da se pere. Ako niste sigurni da li treba da operete pastu, najbolje je da je ne perete.
(Stvar ukusa)
BONUS VIDEO
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU