PILETINA KOJA SE TOPI U USTIMA: Sprema se za 15 minuta
Ukliko ste ljubitelji piteline, ali više nemate ideja na koji način da je spremite probajte da je napravite na ovaj način. Jako se kratko priprema, a toliko je ukusna da se brže pojede nego što se napravi. Malo sastojaka vam je potrebno, a uživaćete.
POTREBNI SASTOJCI
- 400g pilenite
- 3dl mleka
- 1dl jogurta
- 3 kašike pavlake
- 2kašike majoneza
- 100-200g kačkavalja
- Glavica luka (ukoliko ga volite)
- 30g putera
- Začini po želji
NAČIN PRIPREME
Uzmite piletinu i iseckajte je na što sitnije kockice. Kada ste to uradili sipajte malo jogurta preko čisto da prelijete piletinu. Zatim iseckajte luk. Odložite ga sa strane i za to vreme na tiganj na laganoj vatri ostavite puter da se istopi i nakon toga preko stavite luk. Kada vidite da se luk malo ispržio na njega odma dodajte meso i ostavite ga oko 10 minuta da se prži i na svakih 2 minuta ga promešajte. Za to vreme u jednu posudu sipajte 3dl mleka 1dl jogurta, 3 kašike pavlake, 2 kašike majoneza i sve to promešajte. Na tu smesu dodajte zašine po želji. Možete da stavite vegetu, origano beli luk, bosiljak ili bilo koje začine koje volite i koje inače koristite. Kada ste ispržli meso smanjite vatru i dodajte ovu smesu u piletinu i mešajte da se sve sjedini. Sve vreme mešajte i nakon 5 minuta dodajte kačkavalj i sačekajte da se istopi i sve promešajte.
Kao priloge možete napraviti krompir pire, bilo koje testo ili neku salatu. Ova kombinacija ide dobro uz sve.
Prijatno!