PILETINA KOJA SE TOPI U USTIMA: Sprema se za 15 minuta

Nataša Tutnjević

09. 03. 2024. 000000 14:00

Photo: Shutterstock

Ukliko ste ljubitelji piteline, ali više nemate ideja na koji način da je spremite probajte da je napravite na ovaj način. Jako se kratko priprema, a toliko je ukusna da se brže pojede nego što se napravi. Malo sastojaka vam je potrebno, a uživaćete. 

POTREBNI SASTOJCI

  • 400g pilenite 
  • 3dl mleka
  • 1dl jogurta
  • 3 kašike pavlake 
  • 2kašike majoneza 
  • 100-200g kačkavalja 
  • Glavica luka (ukoliko ga volite)
  • 30g putera
  • Začini po želji

NAČIN PRIPREME

Uzmite piletinu i iseckajte je na što sitnije kockice. Kada ste to uradili sipajte malo jogurta preko čisto da prelijete piletinu.  Zatim iseckajte luk. Odložite ga sa strane i za to vreme na tiganj na laganoj vatri ostavite puter da se istopi i nakon toga preko stavite luk. Kada vidite da se luk malo ispržio na njega odma dodajte meso i ostavite ga oko 10 minuta da se prži i na svakih 2 minuta ga promešajte. Za to vreme u jednu posudu sipajte 3dl mleka 1dl jogurta, 3 kašike pavlake, 2 kašike majoneza i sve to promešajte. Na tu smesu dodajte zašine po želji. Možete da stavite vegetu, origano beli luk, bosiljak ili bilo koje začine koje volite i koje inače koristite. Kada ste ispržli meso smanjite vatru i dodajte ovu smesu u piletinu i mešajte da se sve sjedini. Sve vreme mešajte i nakon 5 minuta dodajte kačkavalj i sačekajte da se istopi i sve promešajte. 

Kao priloge možete napraviti krompir pire, bilo koje testo ili neku salatu. Ova kombinacija ide dobro uz sve.

Prijatno!

Bonus video: