Ovako spremljen spanać ne gubi hranljive sastojke: Vrlo je jednostavno
Ako želite da kupite najkvalitetniji spanać onda su mart, april i maj idealni meseci. Tada je najkvalitetniji i ima najbolji ukus, ali možete ga naći tokom cele godine. Spanać je pun hranljivih materija, a od njega možete da pravite nadev za pitu, prilog, salatu... Osim ukusa bitno je da spanać ne kuvate predugo jer tako gubi većinu hranljivih materija, a možete da ga jedete i svežeg, bez ikakve termičke obrade.
Ako ga koristite u salatu onda ga samo operite, a ako ipak niste ljubitelj svežeg povrća, predlažemo vam da ga blanširate. To znači da u šerpu sipate vodu, pa kada ona proključa dodajte spanać i so. Ostavite u vodi 3-4 minuta i onda procedite.
Napomena: Spanać je najbolje da se pojede odmah, nemojte da ga podgrevate.
(Stvar ukusa)
BONUS VIDEO
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU