PITA SA TIKVICAMA: Pravi recept za početak proleća (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

04. 03. 2024. 000000 11:00

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • veza mladog crnog luka
  • malo belog luka
  • 50 g kulena
  • 1 manja tikvica
  • mleveni biber
  • 4 jaja
  • 100 ml  jogurta
  • 50 ml ulja
  • 150 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • ulje za prženje

Priprema:

Tikvicu iseći na male kockice, posoliti i ostaviti 15 minuta u soli, pa ocediti  i isprati. Na ulju prpržiti seckani luk crni i beli, dodati oceđene tikvice i seckan kulen.

Dodati mleveni biber i izmešati. Skloniti sa vatre. Umutiti jaja mikserom, dodati prosejano brasšno sa praškom za pecivo, ulje, jogurt i na kraju pržene tikvice i sve izjednačiti.

Okrugli pleh 24 cm obložiti pek papirom, sipati i peći na 180 stepeni C 40-50 minuta da porumeni.

Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU