NAJBOLJA LENJA PITA S JABUKAMA: Nema boljeg i jednostavnijeg kolača

Kristina Lalić-Spirković

16. 08. 2024. 000000 18:30

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 1 limun
  • 150 ml. mleka
  • šećer po želji
  • 1 kg jabuka
  • 100 ml ulja
  • 1 kockica maslaca ili margarina
  • cimeta malo
  • 100 gr suvog grožđa
  • 10 kašika brašna
  • 5 kašika griza
  • 1 prašak za pecivo

 

Priprema:

Umutiti jaja sa 2 kašike šećera, dodati brašno, griz prašak za pecivo, mleko, koricu limuna sok, ulje i dobro izjednačiti. Sipati pola u podmazan peleh veličine 30x20 cm. Peći na 200 stepeni C oko 15 min..

Za to vreme istopiti maslac u šerpi i ubaciti rendane jabuke, dodati šećer po želji cimeta i suvo grožđe. Dinstati malo da jabuke omekšaju i pusti sok.

Ohladiti malo. Izvaditi prvu koru i preko nje sipati jabuke pa odozgo drugi deo testa. Izravnati i vratiti u rernu i peći još 50 min da se lepo ispeče.

Donosimo vam najbolji recept za lenju pitu sa jabukama koja uspeva svima.

(Alo)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU