PREDLOG ZA NEDELJNI RUČAK: Sarma u podvarku koja će zadovoljiti svačiji ukus (RECEPT/VIDEO)

Isidora Čolaković

03. 03. 2024. 000000 12:45

Foto: Privatna arhiva

Iz bakine kuhinje nam stiže predlog za nedeljni ručak.

Sarma u podvarku - sastojci:

1 veći praziluk
veza belog luka
50 gr suve slanine
1 kašika masti ili 30 ml ulja
300 gr mlevenog mesa
glavica kiselog kupusa iseckanog
300 gr suvih rebara
lovogov list
mlevena paprika
mala čašica opranog pirinča
mleveni biber

Sarma u podvarku - priprema:

Na masti ispržiti seckanu slaninu i dodati praziluk iseckan na kolutove, pa i njega propržiti. 

Dodati mleveno meso i njega izdinstati. 

Dodati rebra, kiseli kupus, alevu papriku, mleveni biber i lovorov list. Sve izmešati, dodati vodu i dinstati sat vremena. 

Staviti u vrelu rernu na 230 stepeni C, neka se krčka još sat vremena.

 Predlažem supicu i jednu dobru proju. Uživajte u pravom gurmanskom ručku.  

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU