Crni luk je deo brojnih jela, a ovako se najbolje prži: U čemu grešimo?
Svi crni luk prže na isti način, ali ako želite da bude hrskaviji i ukusniji, onda je bitno da znate neke "cake". Ako crni luk ispržite kako treba, jelo će biti neuporedivo ukusnije.
Nije to nikakva nauka, ali postoje neki sastojci koji mogu mnogo da vam olakašaju. Takođe, pročitajte i kako da se kuća ne usmrdi prilikom prženja crnog luka.
So
Ako luk pržite kako biste ga zasebno jeli, onda ga posolie 30 sekundi pre kraja, a ako ga koristite za pripremu drugih jela, onda odmah posolite.
Temperatura
Bitna je pravilna temperatura. Prvo zagrejte tiganj, a onda dodajte i seckan crni luk. Smanjite temperaturu i pržite dok ne omkeša. Naravno posolite. Ako vam je potreban hrskav crni luk, sve vreme pržite na visokoj temperaturi.
Šećer
Ako želite da napravite hrskav crni luk, onda obavezno dodajte kašičicu šećera.
Soda bikarbona
Malo sode bikarbone značajno će poboljšati kvalitet prženog luka.
(Stvar ukusa)
BONUS VIDEO
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU