Musaka sa boranijom: Potpuno drugačiji ukus dobro poznatog jela (VIDEO)
28. 02. 2024. 000000 12:40
Potrebno je:
- 1 glavica crnog luka
- 450 g boranije (jedna kesa)
- 1 paprika
- nekoliko čena belog luka ili veza mladog
- 1 veća šargarepa
- 1 veći krompir
- 250 g mlevenog mesa
- mlevena paprika
- mleveni biber
- suvi začin
- kari
- 2 jaja
- 200 g kisele pavlake
- 200 ml mleka
- malo kačkavalja
Priprema:
Iseckati luk i papriku sa belim lukom, malo propržiti, pa dodati meso i izdinstati.
Dodati suvi začin, papriku, kari i mleven biber i skloniti. U činiju sipati boraniju, šargarepu i preko dodati mleveno meso.
Sve dobro izjednačiti. Tepsiju podmazati uljem, pa istresti u nju izmešanu boraniju.
U sud razbiti 2-3 jaja i izmutiti, dodati kiselu pavlaku, mleko i izjednačiti.
Sipati preko boranije, pa odozgo narendati malo kačkavalja. Peći na 210 stepeni C 45-50 minuta.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU