NAPRAVITE DOMAĆI BUREK: Idealan recept i za one koji nisu vešti u kuhinji

Kristina Lalić-Spirković

26. 02. 2024. 000000 16:30

Foto: Shutterstock

Potrebno je:

  • 1/2 kg gotovih kora
  • 200 grama mlevenog mesa
  • sveži šampinjoni
  • glavičica crnog luka
  • 2 jajeta
  • 200 grama brašna
  • čaša ulja
  • čaša jogurta
  • kesica praška za pecivo

 

Priprema:

Upržiti seckani luk, dodati meso i šampinjone i začiniti po ukusu. Umutiti jaja i ostale sastojke i napraviti preliv za burek.

U okrugloj tepsiji ređati koru, pa premaz,tako četiri puta, a onda dodati fil od mesa, pa ponoviti postupak sa korama (još četiri). Peći na jačoj vatri oko pola sata dok burek ne porumeni.

Što se tiče bureka sa sirom, identičan je postupak, s tim što se fil pravi od 200 grama tvrdog sira, dva jajeta, kašičice soli i malo jogurta.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU