Proja sa povrćem koju ćete obožavati: Sprema se brzo, a idealna je za doručak ili večeru

Kristina LJubisavljević

12. 02. 2024. 000000 10:30

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

Za testo:

  • 3 jaja
  • 180 ml jogurta
  • 50 ml ulja maslinovog
  • 1/2  praška za pecivo 
  • 3 šolje brašna šolja od 100 gr

Nadev:

  • 1 veza crnog luka ili manja glavica crnog luka
  • 250 g šunke
  • origano
  • mleveni biber
  • so, ulje

Preliv:

  •  2 jaja
  • 100 ml jogurta
  • 1 puna kašika griza

Umutiti 3 jaja, dodati jogurt, ulje, brašno sa praškom za pecivo i dobro izjednačiti. 

Manji pleh obložiti pek papirom i sipati. Luk ispržiti na ulju, pa dodati šunku na kockice i nju pržiti 5-6 minuta Posoliti, dodati origano, mleveni biber, pa polako rasporediti po testu.

U vanglicu mikserom umututu 2 jaja, dodati 100 ml jogurta i griz. Sve izmešati i sipati preko šunke i rasporediti.

Peći na 200 stepeni C 50 minuta da lepo porumeni. Seći ohlađenu. Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU