Zašto bi beli luk trebalo da dodamo u krompir dok se kuva? Mali trik koji menja ukus

Kristina LJubisavljević

12. 02. 2024. 000000 16:30

Foto: Shutterstock

Krompir spada u jeftino povrće koje se konzumira u celom svetu, a njegova priprema je jednostavna i raznovrsna. Možete da pravite pire, da ga kuvate, pečete, pržite, punite... Ne zna se koji je način pripreme ukusniji. Ipak, postoji jedna namirnica koju možete da dodate u ključalu vodu i koja će kuvani ili pire krompir učiniti još ukusnijim.

U pitanju je beli luk. Možete da dodate i celu glavicu, a možete i samo par čenova. Beli luk dodajte u ključalu vodu u kojoj se kuva krompir, jer će on dati poseban šmek. Beli luk je super za kuvani, ali i pire krompir.

Zašto kuvati beli luk sa krompirom?

Beli luk ima specifičan ukus, pa dok se krompir kuva, lepo upija mirise i aromu. Kasnije kada dodate puter i mleko, samo pojačavate ukus. Krompir procedite, pa ispasirajte, a onda dodajte puter i mleko. 

(Stvar ukusa)

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU