SAVRŠEN RECEPT ZA KREMPITU: Fil je čvrst tako da se ne razliva, a korica taman hrskava onoliko koliko je potrebno

Magazin Praksa

08. 02. 2024. 000000 14:30

Foto: Printskrin/Youtube

Sastojci:

lisnato testo (1 pakovanje zamrznutog - 500 gr. ili dva pakovanja svežeg)
10 jaja
1,5 l mleka
150 gr. gustina
350 - 400 gr. šećera
30 gr. vanilin šećera ili 2 kašike arome od vanile
30 gr. želatina (čaša vode)
ako volite malo limunove korice

Priprema:

Lisnato testo razvucite pa ispecite u rerni. Drugo lisnato testo isecite pa ispecite.

Na ringlu stavite oko litar mleka. Odvojite žumanca od belanaca. U žumanca dodajte šećer i gustin, kao i vanilin šećer. Zatim u provrelo mleko stavite umućena žumanca i mešajte dok se ne zgusne.

U posebnu činijicu razmutite želatin sa malo vode. Kada želatin nabubri dodajte ga u žuti fil.

Dobro izmešajte i ostavite da se prohladi. Umutite belanca u baš čvrst šne. Zatim dodajte belanca u žuti fil, kao i rendanu koricu limuna. Filujte korice koje ste ispekli i to je to.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU