NAPRAVITE MLEČNI RAŽENI HLEB IZ TRI POKRETA: Od njega će vam zamirisati čitava kuća (VIDEO)

Magazin Praksa

06. 02. 2024. 000000 11:30

Foto: Printskrin/Youtube

Potrebno je:

  • 500 ml mleka
  • 30 gr kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 300 ml ulja maslinovog
  • 100 gr raženog brašna
  • 3 kašike lanenog semena
  • soli

Priprema:
Od mleka oduzeti 100 ml pa izmrviti kvasac i dodati šećer. Mleko mora biti mlako.

Dodati i 1 kašiku brašna. Kad kvasac nadođe sipati ga u veću vanglicu,  dodati ostatak mleka i brašno jedno i drugo, dodati ulje i laneno seme.

Izmešati  varjačom, pa rukama. Testo je malo mekše. Ostaviti 30 minuta pokriveno da odmori. Rukama ga mao preklopiti par puta pa ostaviti da odmori opet. Tako i treći put. Istresti na sto presaviti par putaa i staviti u pleh 24 cm obložen pek papirom. 

Ostaviti da se udvostruči  malo ga nožem zaseći i peći na 200 stepeni C oko 50-60 minuta

Prijatno!

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU