Pohovano pileće belo meso na malo drugačiji način: Sprema se u kesi za pečenje, a ukus je fantastičan (VIDEO)
04. 02. 2024. 000000 10:00
Potrebno je:
- belo pileće meso
- 100 g šunke
- 100 g kačkavalja
- malo senfa
- 2 jaja
- 100 g brašna
- 100 g prezli
- 50 g rendanog kačkavalja
- malo ulja
- soli i začina za piletinu
- mleveni biber
Priprema:
Meso posoliti i izlupati između folije. U meso dodati začine za piletinu, mleveni biber i sve izjednačiti.
Raširiti šniclu, premazati senfom, staviti komad šunke i kačkavalja pa donjim delom preklopiti. Jaja umutiti preko folije i sipati brašno i posebno prezle. U prezle umešati rendani kačkavalj.
Meso uvaljati u brašne, pa provući kroz jaja i na kraju prezle. Kad smo to lepo ispanirali meso stavljamo u podmazanu kesu za pečenje, savijemo kesu i malo je probušimo.
Stavljamo u pleh i pečemo na 220 stepeni C 30-40 minuta. Prijatno!
BONUS VIDEO
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU