VEČERA KOJA SE DOPADA BAŠ SVIMA: Špagete s pavlakom i belim lukom

Magazin Praksa

03. 02. 2024. 000000 22:00

Foto: Shutterstock

Sastojci:

* 250 g špageta

* 100 ml pavlake za kuvanje
* 1 l vode
* 8 čenova belog luka
* 3 supene kašike maslinovog ulja
* so, biber
* 100 g rendanog parmezana
* malo svežeg peršuna

Priprema:

1. U tiganj sipajte maslinovo ulje i dodajte iseckan beli luk. Pržite na tihoj vatri dok luk ne omekša (ne sme da postane smeđ).

2. Zatim dodajte pavlaku za kuvanje, so i biber i često promešajte dok masa ne postane gusta.

3. U šerpu sipajte vodu, posolite i dodajte kašiku ulja. Kad prokuva, dodajte špagete i skuvajte ih.

4. Gotovu testeninu servirajte u tanjire, prelijte sosom, pospite naribanim parmezanom i ukrasite peršunom.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU