Lazanje po receptu Lee Kiš: Voditeljka dokazala da se odlično snalazi u kuhinji
Voditeljka Lea Kiš godinama je bila omiljeno TV lice mnogih ljudi. Tokom svoje duge voditeljske karijere ugostila je mnoga poznata lica, otkrivala njihove tajne, navodila ih da se opuste i ispričaju detalje koje inače ne bi.
Ipak, osim sjajne voditeljske karijere Lea je i odlična domaćica, koja uživa u pripremi ukusnih obroka za svoje prijatelje i porodicu.
Lea koristi svaki slobodan trenutak kako bi okupila drage osobe, a kada joj to pođe za rukom trudi se da im upriliči gastronomsko uživanje koje se prepričava i pamti.
Na njemom jelovniku često se nalaze ukusni internacionalni specijaliteti među kojima glavu ulogu zauzimaju lazanje. Kako ih Lea sprema pogledajte u receptu koji sledi.
Lazanje - sastojci:
500 g mlevenog mesa
luk
origano
vegeta
kari
začini po želji
pakovanje kora
paradajz
Za bešamel sos:
brašno
kačkavalj
jedno jaje
mleko
Lazanje - priprema:
Prodinstajte mleveno meso sa lukom, dodajte origano i vegetu i malo kari začina. U drugoj šerpi napravite bešamel sos tako što ćete brašno i narendani kačkavalj umutiti u mleku i kada ono proključa u smesu dodati celo jaje.
Kore, ako su domaće, ne kuvatki, već odmah slagati u pleh: red sosa, red mesa, red bešamela, a na završnu koru narendam kačkavaj i odozgo takođe narendajte svež paradajz. Lazanje peći u zagrejanoj rerni oko 30 minuta.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU