Recept za PODVARAK: Uz pažljivo ispraćene korake, spremićete ga jednostavno (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

24. 01. 2024. 000000 10:00

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • sitno seckana veća glavica kiselog kupusa
  • 1 veća kašika masti
  • 1 veći praziluk
  • 300-400 g svinjskog ili drugog mesa
  • 300 g dimljenih rebara
  • lovorov list slatke i tucane paprike
  • mleveni biber

Priprema:

Luk iseći na krugove i propržiti. Dodati seceno meso i suhomesnato. Naliti malo vode i dinstati nekoliko minuta.

Dodati sitno seckan kiseo kupus, lovorov list, promešati i još dodati vode i kuvati 1,5 sat.

Dodati papriku slatku i tucanu po želji, kao i mleven biber. Staviti u rernu na 220 stepeni C  20 minuta.

Uz podvarak spremiti i jednu projaru.

Za projaru  je potrebno:

  • 3 jaja
  • 50 g hlebnog brašna, toliko i griza
  • 150 g kukuruznog brasna
  •  100 ml kisele vode
  • 200 ml jogurta
  • 200 g sira i malo soli 
  • prašak za pecivo 
  • 70 ml ulja

Sve izmešati i peći na 220 stepeni 40 minuta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU