Šnicla u sosu od povrća: Ručak koji će se dopasti svim ukućanima
20. 01. 2024. 000000 10:30
Potrebno je:
- 500 g junećih šnicli
- 2 glavice crnog luka
- 2 paprike (sveže ili smrznute)
- 2 šargarepe
- 100 ml paradajza iz flaše
- 1 kašičica mlevene paprike
- 1 kašičica začina za meso
- malo đumbira
- 1 puna kašičica kukuruznog skroba
- mleveni biber i so
- origano
Priprema:
Meso posoliti, dodati začin za meso, mleveni biber, malo crvele mlevene paprike, beli luk, đumbir u prahu, malo ulja i izmešati i uviti.
Luk, papriku i šargarepu seckati i dinstati na ulju, pa dodati meso i malo vode Povremeno okrenuti. Pred kraj dodati i paradajz. Kuvano meso izvaditi, a povrće izmiksati, Vratiti u tiganj meso.
Dodati još malo mlevenog bibera i posoliti po želji i u činiju sipati 200 ml vode, razmutiti gustin i ubaciti i izmešati. Malo prokuvati. Na kraju dodati origano, seckan beli luk i peršunov list.
Uz meso ide pire krompir ili kuvani pirinač. Prijatan ručak!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU