SPREMAJU SE NA KRSTOVDAN A JEDU NA BOGOJAVLJENJE: Najbolji recept za pihtije

Magazin Praksa

17. 01. 2024. 000000 13:00

Foto: Shutterstock

Potrebno je:

  • 3 suve i 3 sveže svinjske nogice
  • 2 para svinjskih ušiju
  • 3 svinjska repa
  • 1 svinjska kolenica
  • 1 teleća noga
  • biber u zrnu
  • so
  • 4 glavice belog luka

Priprema

Očistite dobro sve sastojke pa ih stavite u veću šerpu. Posolite i pobiberite pa sipajte litar vode. Kuvajte sve na tihoj vatri oko 5 sati. Skupljajte masnoću i penu koja će se nakupiti po površini. Kada meso bude samo otpadalo, znaćete da su pihtije kuvane. Sklonite šerpu sa šporeta i pustite da se ohladi. Procedite smesu kroz sito, a meso i kosti ostavite sa strane i iseckajte na komade. Onda te komade rasporedite po dubljim tanjirima, preko njih naseckajte beli luk i u svaki tanjir nalijte proceđenu tečnost. Ostavite pihtije u frižideru preko noći da se dobro ohlade. Izvadite iz frižidera, pospite mlevenom ljutom paprikom i služite.  

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU