Džulija Roberts otkrila koju uloga joj je bila najteža: "Bilo mi je tako neugodno"

Kristina LJubisavljević

16. 01. 2024. 000000 16:00

Foto: Profimedia

Džulija Roberts se nedavno osvrnula na svoju ulogu u popularnoj romantičnoj komediji "Notting Hill" pri čemu je otkrila da joj je bilo neugodno dok je tumačila ulogu glumice.

Naime, njen lik u filmu je holivudska zvezda Ana Skot koja se zaljubljuje u nespretnog, ali šarmantnog vlasnika knjižare koga tumači Hju Grant.

U intervjuu za "Vog" Džulija je priznala da joj je bilo teško da glumi nekoga ko je u istoj profesiji kao i ona.

- Bilo mi je tako neugodno. Zamalo nisam prihvatila ulogu jer mi je sve to delovalo kao jako neugodno iskustvo. Nisam znala kako bih odglumila tu osobu - ispričala je Roberts za Vog.

Takođe je priznala da su joj se gadili kostimi koje je nosila u filmu jer je morala da bude odevena kao tipična slavna osoba. Tek u kultnoj sceni na kraju filma glumica se osećala dobro, čemu je umnogome doprinela njena odluka da nosi sopstvenu odeću.

Scena je ušla u istoriju kao jedan od najprepoznatljivijih trenutaka romantične kinematografije, što je glumicu prilično šokiralo.

- Mislim, bila je to sjajna scena. Ali ko bi rekao da će ta moja rečenica postati fraza? - rekla je Džulija Roberts, piše Index.hr.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU