SLANE KROFNE: Sa kačkavaljem koji se topi u ustima, ovakve do sada niste jeli (RECEPT)

Magazin Praksa

14. 01. 2024. 000000 18:30

Foto: Shutterstock

Potrebno je:

2 jaja
1 kašičica soli
8 kašika projinog brašna
8 kašika pšeničnog brašna
1 prašak za pecivo
1/2 čaše ulja
1 čaša jogurta
50 g šunke
50 g kačkavalja
2 manja kisela krastavca
susam

Priprema

Umutite jaja, pa dodajte jogurt, ulje, projino brašno, kao i pšenično brašno pomešano s praškom za pecivo. Umesite testo. Šunku i kisele krastavce sitno iseckajte i sjedinite s ostalim sastojcima, pa posolite po ukusu. Kafenom kašičicom smesu sipajte u aparat za krofne i pospite susamom. Ili jednostavno spustite testo u ulje i ispecite dok ne porumene.  Gotove tople krofne pospite sitno rendanim kačkavaljem i poslužite tople.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU