SLANE KROFNE: Sa kačkavaljem koji se topi u ustima, ovakve do sada niste jeli (RECEPT)
14. 01. 2024. 000000 18:30
Potrebno je:
2 jaja
1 kašičica soli
8 kašika projinog brašna
8 kašika pšeničnog brašna
1 prašak za pecivo
1/2 čaše ulja
1 čaša jogurta
50 g šunke
50 g kačkavalja
2 manja kisela krastavca
susam
Priprema
Umutite jaja, pa dodajte jogurt, ulje, projino brašno, kao i pšenično brašno pomešano s praškom za pecivo. Umesite testo. Šunku i kisele krastavce sitno iseckajte i sjedinite s ostalim sastojcima, pa posolite po ukusu. Kafenom kašičicom smesu sipajte u aparat za krofne i pospite susamom. Ili jednostavno spustite testo u ulje i ispecite dok ne porumene. Gotove tople krofne pospite sitno rendanim kačkavaljem i poslužite tople.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU