Kubanska kuhinja: Gastronomija koja odiše revolucijom (VIDEO)

Magazin Praksa

14. 01. 2024. 000000 12:30

Foto: Shutterstock

Kubanska kuhinja egzotična je poput zemlje iz koje potiče i krije čitavu riznicu ukusa, boja i mirisa koji se nalaze u gotovo svakom njenom zalogaju.

Nastala je kao mešavina afričke kuhinje, uz primese španskih i karipskih gastro impulsa. 

Revolucija se nalazi u samoj srži ove zemlje, pa tako i u kuhinji, koja je za Evropljane nešto sasvim novo, neobično, zanimljivo i nadasve ukusno.


Način pripreme jela na Kubi i recepti su tipično španski, dok je poseban karakter jelima dat upotrebom raznovrsnih začina i tropskih ukusa koji se široko koriste u regionu Kariba.

Tipična kubanska jela sadrže crni pasulj, žuti pirinač, kuvanu govedinu ili svinjetinu, začine, lagane sosove i tropsko voće.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU