Pileće BELO MESO na italijanski način: Zapečeno je u rerni, a MOCARELA je glavni sastojak
Pileće belo meso sa mocarelom će biti brzo gotovo, što je odlična opicja ako vam banu gosti. U pitanju je italijanski specijalitet – kapreze verzija pilećeg belog mesa. Isprobajte i recept za začinjena pileća prsa sa lukom. Mocarela je ključni sastojak, uz čeri paradajz. Pileće belo meso sa mocarelom se pravi na ovaj način!
Sastojci:
- 4 komada pilećeg belog mesa
- 1 kašika ulja
- 1 kašičica soli
- 125 g čeri paradajza isečenog
- 30 ml balzamiko sirćeta
- 2 čena belog luka, mlevena
- Mocarela sir, 4 kuglice
- 30 g listova svežeg bosiljka, tanko isečenih
Recept za italijansko belo meso sa sirom:
Prodinstajte pileća prsa
Za pileće belo meso sa mocarelom zagrejte rernu na 200º. Zagrejte ulje u tiganju na srednje jakoj vatri. Začinite pileća prsa sa ½ kašičice soli. Stavite piletinu u tiganj. Dinstajte 2 do 3 minuta svaku stranu, ili dok ne porumeni.
Zapecite piletinu u rerni sa čeri paradajzom:
U međuvremenu, prelijte čeri paradjz sirćetom, belim lukom i preostalom solju. Sipajte u tiganj preko pilećeg belog mesa, a zatim prebacite tiganj u rernu. Pecite 15 minuta ili dok piletina ne bude zapečena.
Dodajte i mocarelu i još pecite:
Stavite krišku mocarele preko svakog komada piletine. Peicte još 10 minuta ili dok se sir ne otopi. Pre serviranja pospite bosiljak po vrhu. Uživajte u pilećem belom mesu sa mocarelom!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU