Napravite domaće ZEMIČKE ZA BURGERE: Biće kao iz restorana (VIDEO)
12. 01. 2024. 000000 10:30
Potrebno je:
- 300 ml mleka
- 3 kašike ulja
- 20 g kvasca svežeg
- 1 kašičica šećera
- 550-600 g brašna
- soli
Priprema:
U mlako mleko izmrviti kvasac, dodati šećer, pa kad malo zapeni sipati u vaanglicu dodati ulje i brašno i zamesiti srednje tvrdo testo. Ostaviti 30 minuta da nadođe.
Sto posuti malo brašnom, istresti testo i izdvojiti loptice veličine 100 g i umesiti ih kao okrugle loptice. Ređati u pleh obložen pek papirom, pokriti folijom da nadođu. Kad se udvostruče premazati mlekom i posuti susamom. Peći na 220 stepeni C 30 minuta da porumene.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU