Omiljena POSLASTICA Jelene Đoković: Zdrava, preukusna, posna i jednostavna za pripremu (RECEPT)
Doktor ekonomskih nauka, majka, direktorka humanitarne fondacije i supruga najboljeg svetskog tenisera Jelena Đoković prava je dama za primer. Poznata po zdravom režimu ishrane, majka Stefana i Tare, inspiracija je mnogim domaćicama kada je priprema jela u pitanju. Već godinama, ne konzumira meso, a za mnoge namirnice koje više ne koristi našla je adekvatnu zamenu. Jedan od Jeleninih omiljenih kolača je i ova posna, kremasta fantazija.
Potrebno je:
200 g kakao maslaca
2 kašike kokosovog ulja
150 g kakao praha
3 kašike javorovog sirupa
1 kašičica lecitina
prstohvat soli
kokosovo ili bademovo mleko
Za fil:
100 g kakao maslaca
1 kašika kokosovog ulja
3 kašike javorovog sirupa
1 kašičica lecitina
Priprema:
Kakao maslac otopite sa kokosovim uljem. Dodajte kakao prah, javorov sirup, lecitin, so. Zatim podelite smesu na dva dela, pa u jedan deo sipajte nekoliko kašika biljnog mleka i dobro promešajte. Za fil otopite kakao maslac i kokosovo ulje, dodajte im javorov sirup i lecitin, pa promešajte. Vadite kašikom po malo od sve tri smese pa ređajte u kalupe za mafine ili u čaše. Ostavite kalupe ili čaše u zamrzivaču 30 minuta da se kolač dobro stegne.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU