Kolač koji možete da poslužite nakon svečanog božićnog ručka: Idealan za sve koji vole suvo voće (VIDEO)
07. 01. 2024. 000000 11:30
Potrebno je:
- 100 ml mleka
- 1 jaje
- 15 g kvasca 1 kašika šećera
- 50 g maslaca ili margarina
- malo ulja
- 350 do 400 g brašna
- korica limuna
- malo soli
- muskatni oraščić
- 100 g suvog grožđa
- 50 g suvih kajsija
- 50 g suvih smokava
- 50 g suvih jagoda
- 50 g seckanih oraha
- 50 g suvih šljiva
Priprema:
Razmutiti kvasac u malo vode i dodasti šećer.
Kad nadođe sipati u vanglu, dodati jaje, mleko, ulje, seckan maslac, koricu limuna, muskatni oraščić, brašno, so, a zatim suvo voće sečeno na kockice.
Zamesiti testo, pa ga pokriti da odmori 30 minuta. Istresti na sto, posuti malo brašnom, malo ga razvući, pa uviti u rolnicu i staviti u pleh. Odmoriti 20 minuta, premazati žumancetom i peći 45 minuta na 200 stepeni C.
Posuti prah šećerom. Ohlađenu seći i služiti posle ručka.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU