Recept za tradicionalni PREBRANAC: Tajna je u jednom sastojku koji će mu dati neverovatan ukus
Sigurni smo da je većina vas ljubitelj ovog specijaliteta koji može biti glavno jelo, ali i prilog, i zato sa velikim zadovoljstvom sa vama delimo recept za ovaj savršen posni recept.
Prebranac je nezaobilazan na trpezi za Badnje veče, ali jedan tajni sastojak prebrancu daje najlepši mogući ukus. Ako ga ovako spremite, biće to najukusniji prebranac koji ste ikada skuvali i više ga nikada nećete spremati drugačije. U pitanju je jeftin a moćan začin.
Prebranac - sastojci:
500 g belog pasulja
2 šargarepe
na vrh noža sode bikarbone
po želji suvog biljnog začina
6-7 glavica crnog luk
1,5 kašika mlevene crvene paprike
1 kašičica bibera
jedna kašićica dimljene mlevene crvene paprike
Prebranac - priprema:
Pasulj stavite u lonac i nalite vodom, pa ostavite da prenoći. Sutradan procedite vodu i nalite sa drugom vodom, dodajte očišćenu i iseckanu šargarepu na kolutove i sodu bikarbonu, pa stavite da se kuva. Skuvan pasulj po želji začinite suvim biljnim začinom. Luk očistite i iseckajte u secku, zatim ga izdinstajte na malo ulja dok ne postane staklast. Izdinstan luk sipajte u pekač, pospite mlevenom crvenom paprikom i biberom, dodajte lorber i dimljenu papriku, a zatim dodajte i skuvan pasulj. Sve dobro promešajte varjačom i ubacite u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se zapeče oko jedan sat.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU