Recept za PRAZNIČNU PROJU: Idealna za doručak ili užinu

Kristina LJubisavljević

04. 01. 2024. 000000 10:00

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 3 jaja
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 200 ml jogurta 
  • 100 g hlebnog brašna
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičića praška za pecivo
  • 1 lonče od 200 g kukuruznog brašna
  • 2 struka mladog luka
  • 200 g sira
  • soli

Priprema:

Umutiti jaja dodati ulje, jogurt, hlebno brašno prosejano sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom.

Dodati kukuruzno brašno, seckan luk i izdrobljen sir. Sve polako izjednačiti.

Pleh od 24 cm obložiti pek papirom i malo premazati uljem i sipati i rasporerditi. Rena mora biti ugrejana na 210 stepeni C pa peći projaru da dobro porumenia oko 45 minuta.

Potpuno ohladiti, pa služiti. Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU