Predlog za današnji RUČAK: Jelo za koje vam ne treba pribor, već samo parče HLEBA da pojedete sve iz tanjira (RECEPT/VIDEO)

Isidora Čolaković

31. 12. 2023. 000000 11:30

Foto: Privatna arhiva

Iz bakine kuhinje nam stiže jelo za koje vam višljuška neće biti potrebna. Dovoljno vam je parče hleba da omažete ceo tanjir.

Sastojci:

500 gr šampinjona
1 glavica crnog luka
1 veća šargarepa
1 paprika bilo koja
 4 čena belog luka
200 gr kisele pavlake
50 gr kačkavalja
1 kašika suvog začina
1 kašičica kukuruznog skroba /gustina/
ulje

Priprema:

Sitno iseckati crni luk i propržiti na ulju, pa dodati seckanu šargarepu i staviti kašičicu suvog začina. 

Dodati seckanu papriku i listiće šampinjona. 

Malo naliti vode (100 ml). Kuvati oko 20 minuta. 

Gustin razmutiti u malo vode i sipati u šampinjone. Ubaciti iseckan beli luk i dodati pavlaku, pa izjednačiti. 

Dodati seckan peršun. Naš ručak je gotov. Fantazija ukusa.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU