Napravite kečap kod kuće: Domaći proizvod za samo nekoliko minuta

Kristina LJubisavljević

27. 12. 2023. 000000 12:30

Foto: Shutterstock

Na žalost, većina komercijalnih vrsti kečapa sadrži fruktozu i kukuruzni sirup. Fruktoza nema hranljivu vrednost i uzrokuje povećanje nivoa šećera u krvi posle jela. Ovaj veštački zaslađivač se koristi jer je jeftiniji od šećera i uglavnom se koristi za produženje roka trajanja prerađene hrane.

Najbolje i najzdravije rešenje je da pripremite domaći kečap. Evo kako da pripremite domaći kečap za samo 2 minuta:

Sastojci:

  • 1 šolja paradajza
  • 1 kašika organskog meda
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
  • 1/4 kašičice senfa
  • 1/2 kašičice morske soli
  • 1/4 šolje vode

Priprema:

Umutiti sve sastojke zajedno u velikoj činiji i vaš domaći kečap je spreman. Kečap možete držati u frižideru, ali zbog svih prirodnih sastojaka, najbolje je da ne pravite velike količine kečapa.

Uživajte u zdravom kečapu!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU