Rolat sa suvim grožđem i kajsijama: Kolač za sredinu nedelje - brzo se pravi i savršenog je ukusa (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

27. 12. 2023. 000000 10:30

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 20 g kvasca
  • 300 ml mleka
  • 1 žumance
  • 1 jaje
  • malo ulja (3 kašike)
  • korica limuna
  • 550-600 g brašna
  • 100 g suvog grožđa
  • 150 g mlevenih oraha
  • 50 g mlevenog keksa
  • šećera po ukusu
  • 2 kašike džema od kajsiija

Priprema:

Izmrviti kvasac, dodati kašičicu šecera. U vanglicu sipati toplo mleko dodati kvasac, ulje, koricu limuna, brašno i zamesiti mekše glatko testo. Pokriti da naraste, pa ga podeliti na dva dela. Razviti u pravougaonik.

Izmešati mlevene orahe i mleveni keks, dodati 200 ml mleka toplog. Podeliti na pola. Premazati sa džemom od kajsija, pa premazati mlevene orahe.

Uviti u rolat. Tako uraditi i sa drugim delom. Prvi deo staviti na sto, pa drugu rolnicu staviti na sredinu i uviti u pletenicu i staviti u pleh. Kad naraste premazati žumancetom.

Peći na 180 stepeni C 50 minuta. Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU