HIT NA PRAZNIČNOJ TRPEZI: Ekstra sočan SLATKI KUGLOF sa jabukama

Magazin Praksa

23. 12. 2023. 000000 18:30

Foto: Shutterstock

Kuglof je dobar izbor za sve koji žele da se potrude sa poslasticama, a ne vole ili nemaju iskustva sa krem kolačima. Priprema je brza i jednostavna, a u celoj priči jedino je ključno da sačekate da se dobro ohladi pre nego što ga izvadite iz kalupa i isečete. Zbog jabuka će biti ekstra sočan, a ukus će na viši nivo podići preliv šećera, putera i žestokog pića po izboru.

Koristite kalup za kuglof prečnika 22 ili 23 cm da kuglof bude visok i fotogeničan. Može da stoji na sobnoj temperaturi do 2 dana, prekriven masnim papirom, i biće dovoljan za 12 izdašnih porcija.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU