TRIK ZA VAZDUŠASTU GIBANICU: Iskusne domaćice otkrile kako da napravite ovo tradicionalno jelo na najbolji način
Gibanica, čuvena srpska pita, spada među najomiljenija jela, a svaka domaćica ima svoj recept, koji se često razlikuje u sitnim detaljima.
Osnovni sastojci za svaku gibanicu uključuju kore, sir, kajmak, jaja i ulje. Kore se obično umaču u smesu i ređaju u tepsiju. Ali, postoji trik koji vam otkrivamo, a koji će vam pomoći da vaša gibanica bude vazdušasta i da uspe iz prvog pokušaja.
Da biste napravili savršenu gibanicu, ne trebate dodavati neobične sastojke. Sve što treba uraditi jeste iseći kore na trake i potom ih umačete u smesu. Nakon toga, gotovu gibanicu prevrnite na četiri šolje kako bi se ohladila naopačke, što će joj pomoći da ostane vazdušasta pod uticajem gravitacije. Ostavite je da se hladi na taj način oko 20 minuta. I to je sve što vam je potrebno da napravite jednu od najukusnijih pita ikada.
Alternativno, možete ostaviti kore cele i umačete ih u smesu, a zatim ih ređati u tepsiju. Važno je napomenuti da ne trebate stavljati koru na dno, već odmah ređati izgužvane kore, jer će se pojedini komadi sira lepo zapeći i dati korici dodatnu aromu.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU