Pita sa krompirom iz Bakine kuhinje: Spremite je na ovaj način i uživaćete u ukusu (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

22. 12. 2023. 000000 11:00

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 600 g krompira
  • 1 praziluk
  • 30 ml ulja
  •  ulja za premazivanje
  • suvi začin
  •  mrvicu slatke paprike
  • 3 čena belog luka
  •  2 jaja
  •  200 ml jogurta
  • 1/2 praška za pecivo
  • mleveni biber
  • 500 g gotovih kora

Priprema:

Krompir očistiti i iseći na sitne kockice. Luk iseci na rezance sipati ulje i prvo propržiti lu,  pa dodati seckan krompir. Dodati začin i malo soli, papriku i biber.

Pržiti na laganoj vatei 5 do 6 minuta. Skloniti sa vatre. Dodati jedno jaje i izmešati. U činiju razbiti jaje i dodati prašak za pecivo i sve dobro žicom izjednačiti. Dodati i malo ulja i sve promešati. Duguljast pleh premazati uljem.

Staviti jednu koru i pokriti dno i malo poprskati uljem. Zgužvati po dve kore i staviti odozgo i preliti spremljenim prelivom.

Tako urediti još jednom na treću koru i staviti 3 do 4 kašike krompira i rasporediti. Tako i sledeci red sve isto dok se ne potroši sve. Prekriti korom i ušuškati do ivice. Iseći pitu na kocke, pa preliti ostatkom nadeva i malo premazati uljem.

Po želji posuti susamom. Peći na 200 stepemi C oko 45 - 50 minuta da lepo porumeni. Seći i služiti toplu. Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU