Recept za POSNE ŠTAPIĆE sa susamom i pivom: Idealno uz salate i predjela za Svetog Nikolu i druge posne slave

Magazin Praksa

17. 12. 2023. 000000 10:30

Foto: Shutterstock

Posna trpeza je nešto zahtevnija od mrsne, pa se domaćice dovijaju na razne načine trudeći se da pred goste iznesu što više ukusnih đakonija.

Ukoliko i vi želite uživate u savršenim, hrskavim štapićima koji su prilagođeni postu odmah zapišite recept, jer kad ih jednom probate uvek će biti na spisku vaših omiljenih pikanterija.

Za njihovu pripremu vam neće trebati ni mnogo vremena, a ni mnogo novca, a rezultat je sjajan.

Potrebno je:

550 g brašna
200 ml piva
250 ml ulja
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica soli
100 g susama
origano, paprika u prahu po želji

Priprema:

U posudi prosejati brašno, pa dodati prašak za pecivo, so i susam. Izmešati suve sastojke. Potom dodati mokre, pivo i ulje, pa sve lepo sjediniti. Nakon toga umestiti testo da bude srednje tvrdo, pa ga rastanjiti na radnoj površini.

Trudite se da ne bude previše tanko, ali ni previše debelo. Isecite na štapiće i pospite začinom po želji. Možete i da miksujete, na neke papriku, na druge origano, na treće beli luk u granulama.

Kad sve pospete stavite ih na pek papir kojim ste obložili peh i pecite u rerni na oko 200 stepeni 15 do 20 minuta. Gotovi su kad dobiju lepu zlatnu boju.

Bonus video:

Recept za pileća krilca sa pivom

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU