Kako se kuva posni sladak kupus? Ukusan recept za zimsku sezonu (VIDEO)
16. 12. 2023. 000000 10:15
Potrebno je:
- 1 glavica kupusa
- 2-3 šargarepe
- 1 praziluk
- 1 celer, list celera
- 2-3 krompira
- zelena paprika, slatka i ljuta
- 1-2 paradajza (može i kuvani)
- začina
- aleva paprika
- 1 kašika brašna
- aleva paprika
- ulje
Priprema:
Kupus iseći na krupnije kocke, staviti pola u šerpu, a povrće iseći na kolutove ili kocke, pa staviti u sredinu šerpe na kupus i pokriti drugom polovinom kupusa. Dodati zelenu papriku i list celera ili peršuna. Naliti vodom do pola i staviti da se kuva oko 45 - 50 min. Dodati začina i paradajz kad se kupus skuva.
U tiganj sipati malo ulja, dodati brašno i seckan beli luk, malo propržiti, dodati alevu papriku i odmah skloniti sa ringle i sipati u kupus. Probati, ako treba dodati soli. Naseckati još malo peršunovog lista.
Ostaviti da vri minut dva i isključiti ringlu. Naš ručak je gotov...Prijatno!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU