Kako se pravi POSNA PROJA? Evo koje sastojke treba da promenite
Kako danas postoje posne zamene za skoro sve mrsne namirnice, možete da pravite čuvene srpske specijalitete bez muke. Donosimo vam i jedan od boljih recepata za posnu proju, koju možete da jedete za doručak ili večeru, ali isto tako možete da je služite i kao predjelo na slavama. Ona se nekada služila umesto hleba i pravila se od 3 sastojka koje je svaka domaćica imala kod kuće, a kasnije su dodavane namirnice kao što su povrće, jogurt... i tako je nastala projara, koju danas većina Srba zna kao proju. Pored ovog, postoji još jedan sjajan recept za posnu proju sa spanaćem.
Sastojci:
- 1 šolja kukuruznog brašna
- 1 šolja palente
- 1 šolja jogurta
- 1 šolja ulja
- 250 g posnog feta sira (može dimljeni tofu)
- 250 g smrznute mešavine (povrće)
- 2 šolje kisele vode
- 2 pečene paprike
- 2 kisela krastavca
- 2 kašičice praška za pecivo
Recept za posnu proju sa povrćem i pečenim paprikama:
U posudi pomešajte kukuruzno brašno, palentu i prašak za pecivo. Zatim sipajte jogurt, kiselu vodu i ulje. Sve lepo sjedinite da nema grudvica, a onda dodajte povrće koje ste odmrzli i ocedili, seckanu pečenu papriku, kiseli krastavac i izmrvljeni feta sir. Sve dobro promešajte, pa dobijenu smesu za proju sipajte u tepsiju koju ste obložili pek papirom. Pecite posnu proju u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU