POSNI BUREK: Savršen doručak za početak Velikog Božićnog posta
29. 11. 2023. 000000 09:00
Ukus je savršen, hrskav i sočan.
- 500gr gotovih tankih kora
- 300ml mineralne vode
- 70ml ulja
- 1 veći praziluk
- 1 crni luk
- 150gr sojinih pahuljica
- 200ml vode
- So
- Biber
- Suvi začin
Priprema:
Iseckajte luk pa ga ispržite u malo ulja. Stavite vodu preko sojinih pahuljica pa sačekajte da nabubre. Dodajte ih prženom luku kada nabubre. Zatim začinite po ukusu. Za početak nauljite tepsiju i stavite 4 kore sa svake strane. Zatim idete redosledom - prazna kora preliv - kora preliv fil. Ponavljajte postupak sve dok ne potrošite sav materijal. Pecite burek oko 30 minuta na 200 stepeni.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU