POSNI BUREK: Savršen doručak za početak Velikog Božićnog posta

Magazin Praksa

29. 11. 2023. 000000 09:00

Foto: Shutterstock

Ukus je savršen, hrskav i sočan.

 

  • 500gr gotovih tankih kora
  • 300ml mineralne vode
  • 70ml ulja 
  • 1 veći praziluk
  • 1 crni luk
  • 150gr sojinih pahuljica
  • 200ml vode
  • So
  • Biber
  • Suvi začin

 

Priprema:

 

Iseckajte luk pa ga ispržite u malo ulja. Stavite vodu preko sojinih pahuljica pa sačekajte da nabubre. Dodajte ih prženom luku kada nabubre. Zatim začinite po ukusu. Za početak nauljite tepsiju i stavite 4 kore sa svake strane. Zatim idete redosledom - prazna kora preliv - kora preliv fil. Ponavljajte postupak sve dok ne potrošite sav materijal. Pecite burek oko 30 minuta na 200 stepeni.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU