UBEDLJIVO NAJBOLJI RECEPT ZA PILAV SA MESOM: Uz jednostavan trik neće biti suv - starinsko jelo naših baka

Magazin Praksa

04. 12. 2023. 000000 18:00

Foto: Printskrin/Youtube

Tajna je da ga zalivate bujonom u kome su se kuvali bataci, jer će samo tako biti savršeno ukusan i neće ostati suv.

Sastojci:

2 pileća bataka

1,5 ćaša pirinča
2 glavice crnog luka
2 šargarepe
1 paprika
so, biber
malo ulja za prženje

Priprema:

Batake iseći na pola i skuvati. Crni luk očistiti, sitno iseckati i staviti da se prži na tihoj vatri. Šargarepu očistiti, sitno iseckati i dodati luku. Pred kraj prženja dodati sitno seckanu papriku. Kad luk dobije zlatnu boju (preručiti ga iz tiganja u tepsiju), dodati mu prethodno očišćen i opran pirinač. Naliti 3 kutlače vode u kojoj su se kuvali bataci ( na taj način će pririnač biti rastresit), i ostaviti da se krčka (po potrebi, dodati još vode). Kad pirinač bude na pola kuvan, dodati začine, ubaciti meso i zapeći u rerni na 200 C.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU