Tajna mladalačkog izgleda Zdravka Čolića: Pevač ne beži od GURMANSKE hrane, ali posle nje uvek pije jedan NAPITAK
Legendarni Zdravko Čolić osim što decenijama impresionira vanserijskim glasom, oduševljava i mladolikim izgledom i neverovatnom energijom na kakvoj bi mu pozavidele i mnogo mlađe osobe. Ima li nekih posebnih caka zaslužnih za to?
Genetika sigurno iga važnu ulogu, ali Zdravko Čolić (72) je godinama u top formi, i zbog zdravlja i zbog posla. NJegovi energični nastupi sa kojima bi i neumorni Mik Džeger teško držao korak, zahtevaju dosta kondicije, a istovremeno održavaju vas u kondiciji.
Slavnog pevača su fotografi "uhvatili" 2022. kao i godinu dana ranije kako trenira na Košutnjaku, radio je vežbe za stomak, pa vežbe za istezanje, a praktikovao je i brzo hodanje.
Muzička legenda je u maju prošle godine otkrila da koristi hiperbaričnu komoru koja ga čini i mladolikim i čuva zdravlje njegovih glasnih žica. Čolić odlazi na medicinski tretman, zasnovan na čistom kiseoniku. Kiseonik se udiše pod pritiskom većim od atmosferskog. Dovoljan je kratak boravak da bi se ispoljili efekti.
Slavni Čola je ljubitelj gurmanluka što je pre nekoliko meseci potvrdila i kuvarica u poznatom beogradskom restoranu koji pevač posećuje: "Naručivao je uvek domaća kuvana jela koja su tog dana bila na meniju restorana. Voleo je domaće lepinje i proje koje sam ja mesila. Dolazio je često i sa porodicom i čak telefonom naručivao hranu i dolazio samo kako bi je pokupio. Kako je to bio restoran nacionalne kuhinje, nije bilo modernih kolača, ali smo pravili pravu lenju pitu, krempite koje su nekada pravile naše bake, kao i pite sa orasima. Sve je to jako voleo".
Čolić je poznat kao veliki hedonista pa su njegovi ručkovi opisivani kao prava dramaturgija s obrziom na to da imaju uvod, razradu pa završnicu. I red bi uvek ispoštovao, od aperitiva, predjela, glavnog jela (najčešće riba), omiljenog pića, dezerta, na kraju još neke čašice omiljenog napitka.
Međutim, Čola je uvek znao gde je mera. Ukoliko bi sa prijateljima nekoliko dana zaredom uživao u grumanlucima, napravio bi pauzu od nekoliko dana kako bi trenirao i prirodnim napicima osvežio organizam. NJegov detoks su sveže ceđeni sokovi. "Svakog dana iscedi pet kilograma pomorandži i četiri kilograma cvekle. Kaže da se tada i sokovnik umori", piše bosnainfo.ba.
A Čola obožava i sarmu, i punjene paprike ali i biftek i zelenu satu, što često i sam priprema. Omiljeni su mu i specijaliteti iz Istre odnosno mediteranska ishrana u kojoj uživa kada letuje sa porodicom. Stručnjaci često ističu da je ova vrsta ishrane veoma blagotvorna po zdravlje.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU