BOSANSKA PITA KLJUKUŠA: Nema sočnijeg doručka od ovog, a gotov je za tren oka

Magazin Praksa

09. 01. 2024. 000000 11:30

Foto: Printskrin Jutjub/ Marinina kuhinja

Način pripreme je veoma jednostavan, te ne sumnjamo da ćete je često praviti.

Sastojci:

800 g krompira

100 g brašna
200 g pavlake
3 jajeta
1 glavica crnog luka
so
biber
ulje

 

Priprema:

Oguliti krompir, pa ga narendati na srednje rende (da bude kao za musaku). Izrendani krompir posoliti, pa ostaviti da se ocedi. Za to vreme, iseći crni luk na kockice. U dubljoj posudi umutiti jaja sa pavlakom, pa dodati oceđeni krompir, luk i brašno. Sve sastojke dobro promešati i dodati začine. Podmazati pleh ili tepsiju, pa nasuti smesu i staviti u rernu na 180 do 200 stepeni i peći oko pola sata. Kljukuša je pečena kada dobije ravnomerno braonkastu boju sa svih strana. Ostavite je malo da se ohladi a potom je isecite u željenom obliku.

Prijatno!

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU